Tweets van @basbirker

Bio

Bas Birker - ook gekend als de beste MC van de Lage Landen - is een echte stand-up comedian pur sang. In de afgelopen 10 jaar speelde hij meer dan 1500 shows in Nederland & België en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin. Soms als act, soms als MC, maar altijd 1 brok energie. Zo nu en dan op het randje, regelmatig improviserend, nooit kwetsend.

Sinds 2013 timmert Bas met succes aan een eigen solocarrière in het theatercircuit: een volavondshow en een heuse grote kleine en kleine grote zalentour. Met rauwe stand-up comedy in een intieme setting terug naar comedy zoals het is bedoeld. Een man, een microfoon en heel veel grappen.

Het avondvullende debuut van Bas Birker – ‘Op Weg’ - werd voorjaar 2014 integraal uitgezonden op Canvas. Maar hij was vooral veel live te bewonderen. Als er comedy was, was Bas er. En als Bas er nog nooit is geweest, dan was er geen comedy.

Sinds begin 2015 schuimt de sympathieke Nederbelg opnieuw de Vlaamse cultuurcentra af, met zijn tweede show 'SOWIESO', op zoek naar goedkoop bier en warm eten. En in ruil vertelt hij nieuwe grappen. Veel en snel. Precies zoals de catering moet zijn.

Naast zijn werk op het podium is Birker ook actief als schrijver voor verschillende televisieprogramma’s en heeft hij zijn eigen Comedy Academy waarin hij jong comedytalent begeleidt. Alles daarover vind je op www.comedyacademy.be

THEATERSHOW ‘SOWIESO

‘SOWIESO’ is de tweede avondvullende voorstelling van Bas Birker, die ontstond uit een intensieve samenwerking met coach Wim Helsen:

“Maar toch maakt Birker zich in ‘SOWIESO’ niet populair. Want Bas is boos, of toch verontwaardigd in ieder geval. Hoe dan ook is ie het er niet mee eens. Met alles in het algemeen, en met veel in het bijzonder. Gelukkig weet hij de oplossing: Met Bas als baas van iedereen komt het allemaal wel goed. Want met een Hollander aan het roer worden er knopen doorgehakt. Dat niemand het daar mee eens is, dat kan hem dan weer geen hol schelen. Iemand moet het doen. Niet achteraf komen zeuren. Hadden jullie maar moeten luisteren.”

Karel Michiels, comedy-recensent bij De Standaard over Sowieso: “Topshow gezien van Bas Birker in Diest. Geen verslag in de krant dus hier maar even zeggen dat ik dit seizoen nog geen betere standup voorstelling gezien heb. Perfecte balans tussen compromisloze interactie met het publiek (de winnaar krijgt een paar schoenen) en ijzersterk materiaal over Hollanders en Vlamingen. [] Bas barst van energie en vertrouwen. Voor de krant zou ik 5 sterren serieus overwegen, for what it’s worth.”